„Kaj su jeli naši stari“


Vrbovec

Sažetak

Adresa:

Vrbovec
Udaljenost od vas:
Prikaži udaljenost
Kategorija:
Manifestacije
Ocjena:

Opis

Kaj su jeli naši stari“ turističko-kulinarska je manifestacija koja je u početku zamišljena kao priredba na kojoj će se po originalnim receptima pripremati jela vrbovečkoga kraja i tako oteti zaboravu. No, odavno je ova manifestacija prestala biti samo vrbovečka, a prerasla je i okvire županije te svake godine privlači sve više sudionika, izlagača i udruga iz drugih krajeva Hrvatske koji se predstavljaju svojom kuhinjom (Bosna, Mađarska, Slovenija...).
„Kaj su jeli naši stari“ nije samo kulinarska manifestacija, jer u nju se uključuju i sportaši, KUD-ovi, razne udruge - konjogojska, pčelarska, sirari, biciklisti, planinari, škole i građani Vrbovca i okolice na razne načine.
Manifestacija traje tri dana, a tradicionalno se održava zadnji vikend u kolovozu, uz bogat kulturno-umjetnički i zabavni program.
U 2014. godini, za njezin 34. rođendan, UHPA i Časopis
Way to Croatia proglasili su manifestaciju „Kaj su jeli naši stari“ najboljom manifestacijom Hrvatske (u konkurenciji njih 128) s područja kulinarstva i dodijelili joj Zlatno priznanje - Simply the best!

Karta

Pronađi rutu prema lokaciji
Otvori navigaciju

Ocjena

Ukupna ocjena

Galerija