Bučijada u Ivanić Gradu


10310 Ivanić Grad

Sažetak

Adresa:

10310 Ivanić Grad
Udaljenost od vas:
Prikaži udaljenost
Kategorija:
Manifestacije
Ocjena:

Opis

Bučijada kao tradicionalna turističko, gastronomska i gospodarska manifestacija održava se treći vikend u listopadu od 2004. godine u kontinuitetu.
Izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda organizira se na gradskoj tržnici Maznica, Moslavačkoj ulici i Trgu V. Nazora u centru Ivanić-Grada. Sudjeluje oko 150 izlagača iz Hrvatske i gosti izlagači iz Austrije, Slovenije i Vojvodine.
Za tu priliku vozi i turističko-izletnički vlak “Bučko express” iz Zagreba.
Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su razni zabavni sadržaji: vožnja buča-kočijom, ponijima, oldtimer motorima, eko-dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, glazbeni sastavi i prikaz tradicijskih običaja.
Za vrijeme Bučijade restorani uz svoju tradicionalnu gastro ponudu spremaju razna jela od buča. Izlozi, okućnice ukrašavaju se bučama, a na samoj Bučijadi proglašavaju se najuspješniji. Bira se najveća, najmanja i najorginalnija buča, najljepše uređeni štand, najbolje slane i slatke bučnice kao i ostala jela od buča.

Karta

Pronađi rutu prema lokaciji
Otvori navigaciju

Ocjena

Ukupna ocjena